top of page

4 dôvody PREČO používať prírodné MYDLO


pri sprchovaní ošetrujeme najväčší orgán nášho tela, avšak zamysleli ste sa niekedy čo si týmto pravidelným zvykom na pokožku nanášate?

Koža nás chráni pred vonkajšími vplyvmi, vylučuje a prijíma látky z a do tela. Chráni nás pred slnečným žiarením a udržuje telo v optimálnej teplote. Nie nadarmo sa hovorí, že sme to čo jeme. Toto však platí aj pre pokožku, a teda sme to , čím sa umývame.

Keďže pokožka to všetko vstrebáva a tak sa dostáva do nášho tela množstvo chcených i nechcených látok.

Masovo vyrábaná kozmetika je často krát plná konzervačných látok, farbív, umelých vôní a iných látok, ktoré určite neprispievajú k správnemu fungovaniu nášho organizmu.

V tomto príspevku Vám prinášame 4 dôvody prečo je dobré používať na sprchovanie prírodné mydlá:

1.NEVYSUŠUJÚ A NEDRÁŽDIA POKOŽKU

viac než tisíc slov je Vaša skúsenosť. Jednoducho vyskúšajte jedno z takých mydiel a už prvá sprcha Vás o tom presvedčí. Pokožka je úplne iná. Ak budete takéto mydlo používať niekoľko mesiacov a následne použijete obyčajný sprchový gél z drogérie je dosť možné, že Vás bude dokonca dráždiť...:) Na dobré sa rýchlo zvyká a to platí úplne vo všetkom.

2.OBSAHUJÚ GLYCERÍN, KTORÝ MASOVÁ KOZMETIKA NEOBSAHUJE – ZVLHČUJE / ZVLÁČŇUJE POKOŽKU

táto zložka mydla Vám dodá úplne iný pocit zo sprchovania. Ľudia s normálnou až mastnejšou pokožkou po použití glycerínového mydla väčšinou už vôbec nepotrebujú telový krém. Pre suchú pokožku po takomto mydle bude úplne postačujúce použiť kokosový olej.

3.NEOBSAHUJÚ UMELÉ FARBIVÁ / VôNE

či si prírodné mydlo kúpite alebo vyrobíte sami mali by ste vedieť čo v ňom je. Najlepšie je nepridávať farbivá vôbec – prírodné esencie a extrakty z prírody sami krásne zafarbia mydlo do príjemných tónov.

4.ICH VÝROBA NENIČÍ PRÍRODU

Výroba prírodnej kozmetiky, ktorá nie je testovaná na zvieratách neničí prírodu a nezaťažuje svoje okolie. Tým, že do prírodných mydiel sa nepridávajú žiadne umelé prísady, možnosť vyvolania alergickej reakcie je minimalizovaná.

 


Nedávne príspevky
Archív
Nasleduj nás na sociálnych sieťach
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page