top of page

Pomocník z prírody PROPOLISOVÁ MASŤ


propolis je super vecička , ktorú včely používajú v úli na zatmeľovanie štrbín a rôznych otvorov a pripevňujú pliecka rámikov na žliabok v úli. Takto nejak by propolis opísal nie jeden včelár. Zatmeľujú ním však aj cudzie predmety v úli ako napríklad zvyšky živočíchov, ktoré po pobodaní ostali v úli a včely ich nemohli po častiach vyniesť. Propolisový povlak zakonzervuje napríklad myš tak, že ani po niekoľkých mesiacoch nepodlieha hnilobe, je akoby zabalzamovaná :)

Propolis má teda biologické vlastnosti, ktoré výskumníci a včelári podrobili skúmaniu vyusťujúcemu napokon v takzvanú propolisoterapiu. Propolis tvoria včely z živice, ktorá obsahuje žlté farbivo chryzín, ktorý je veľmi bohatý na antibiotiká.

Jedným z produktov, ktorý sa vyrába z propolisu je PROPOLISOVÁ MASŤ. Na čo slúži a ako nám vie byť nápomocná uvádzame v tomto príspevku.

1. OPUCHY A PORANENÉ MIESTA

lieči každú opuchlinu a poranené miesto, keď sa masťou potrie a obviaže, taktiež posilňuje unavené svalstvo , keď sa vmasíruje do pokožky.

2. REGENERÁCIA POKOŽKY

masť natierame v prípade nutnosti regenerácie pokožky po prílišnom opaľovaní, alebo spáleninách. Taktiež je veľmi dobrý po uštipnutí hmyzom i na popraskané pery či päty.

3. BOĽAVÉ KĹBY

boľavý kĺb ošetríme tak, že urobíme náplasť z obväzu, natrieme ho na hrubo masťou a priložíme na boľavé miesto. Dlhší čas necháme pôsobiť, aj niekoľko dní až kým sa bolesť stratí.

4. EKZÉMY

v prípade, že Vás vedia často vytrápiť rôzne ekzémy, opary , či jačmeň na oku. Máme pre Vás dobrú správu, propolisová masť vie v týchto prípadoch pomôcť. Nanášajte na problematické miesto masť do vtedy , kým problém úplne nezmizne.

 

Nedávne príspevky
Archív
Nasleduj nás na sociálnych sieťach
  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
bottom of page